Lørdag, 16 maj 2020 23:49

PRESSEMEDDELELSE

Skrevet af 
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

A. P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, København har doneret  kr. 2.000.000, - til Bangsbo Botaniske Have, Frederikshavn.

 

Bangsbo Botaniske Have i Frederikshavn har eksisteret i mere end 30 år, og er beliggende i direkte tilknytning til Herregården Bangsbo, som er hjemsted for Nordjyllands Kystmuseum og ligeledes rummer Bangsbo Dyrepark.

En kreds af frivillige ildsjæle og et fastansat gartneruddannet personale, har igennem alle årene arbejdet målrettet frem mod fuldendelse af de planer, der ligger for den Botaniske Have. Området ejes af Frederikshavn Kommune, der igennem alle årene har ydet og yder økonomisk støtte til sikring af Havens daglige drift og vedligeholdelse, og dermed den fortsatte eksistens for Haven. Haven gæstes årligt af flere end 150.000 besøgende dels fra lokalområdet, fra hele Danmark såvel som et talrigt udenlandsk publikum.

Ifølge de godkendte planer som foreligger, udestår nu alene færdiggørelse af et ca. 15.000 m2 stort område – i den godkendte lokalplan benævnt ”Danmarks vilde planter”.

Budgettet for dette projekt lyder på kr. 3.500.000, - hvoraf Haven selv indskyder kr. 600.000, -. Restbeløbet kr. 2.900.000, - søges fremskaffet via tilskud af fondsmidler.

Havens bestyrelse og forretningsudvalg besluttede i slutningen af 2019 at fremsende en ansøgning om tilskud til projektet til A. P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, København.

 

A.P. Møller Fondens svar på Havens ansøgning foreligger nu. Og indeholder et tilsagn om støtte til projektets fuldendelse på kr. 2.000.000, -.

Tilsagnet er modtaget med den største taknemmelighed og begejstring af kredsen omkring den Botaniske Have. Bestyrelsen og forretningsudvalget har umiddelbart igangsat bestræbelser for fremskaffelse af de resterende midler, og håber at lykkes hermed i løbet af de kommende måneder.

Det er samtidig besluttet at igangsætte projektet inden for rammerne af egne midler i sikker forvisning om, at restbeløbet vil kunne fremskaffes.

Projektets fremdrift vil kunne følges på Havens hjemmeside www.bangsbobotaniskehave.dk

 

På vegne af Bangsbo Botaniske Have

Preben Reinholt Andersen

Bestyrelsesformand

Mobiltelefon: 21210909

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Læst 12 gange