Bangsbo Blomsterfestival       
 
Arrangør er Bangsbo Botaniske Have, Dronning Margrethes Vej 3, 9900 Frederikshavn,  til at forestå det praktiske er der nedsat en styregruppe, som består af følgende:
 
                                                                                 
                 Formand Preben Reinholt    Næstformand Herluf Johansen     Kasserer Villy Møller            Hans Henrik Jensen
 
 
                                                                             
      Claus Rask                          Just Jensen                Daglig leder Ellen Ræbild               Nicklas Nielsen                        Ole Vejling 
 
 
Idéen med Blomsterfestivalen
 
I Frederikshavn hilser vi sommeren velkommen med en stor Blomsterfestival, som tiltrækker 10.000 plante- og haveinteresserede fra Danmark, Norge og Sverige.
Fra beskedne 17 pavilloner i begyndelsesåret 1996, har Blomsterfestivalen udviklet sig til at kunne præsentere mere end 130 pavilloner.
 
Idéen med Blomsterfestivalen er at fremme vendelboernes og andres interesse for planter og utraditionelle haver, samt at generere penge til fortsat udvikling af Bangsbo Botaniske Have. Arrangørerne håber også at vække publikums interesse for de mange planteforeninger og planteklubber, der findes i Danmark.
 
I 130 pavilloner inviterer haveforeninger, ”amatørgartnere”, planteskoler, organisationer og foreninger Blomsterfestivalens publikum indenfor til kreative udstillinger og salg af alverdens planter så som rododendron, alpine planter, klematis, sukkulenter, orkidéer, liljer og mange andre spændende planter.
 
Der er rig lejlighed til at få en snak om planter og havekunst med medlemmer af specialklubberne for fuchsia, kaktus, alpine planter, primula, orkidéer og bonsai, samt Frederikshavn og Omegns Havekreds samt alle “amatørgartnerne”. 
 
Familievenlig festival
 
Blomsterfestivalen er meget andet end blomster og brolæggere.
Festivalen byder også på et hav af familievenlige aktiviteter som korsang, jazzmusik, square dance, mavedans og meget mere.
Når sulten og tørsten melder sig, kan du i en række pavilloner købe mad i mange varianter og drikkevarer til at læske ganen. 
 
Oplev en naturperle
 
Det er en god idé at afsætte en dag eller to til at besøge Blomsterfestivalen, så der også bliver tid til at nyde de naturskønne omgivelser i og omkring Bangsbo Botaniske Have i Frederikshavns sydlige bydel.
 
Bangsbo-området strækker sig som en mangfoldig oase fra den udsigtsfulde Pikkerbakke nær kysten til den frodige Vandværksskov, hvor Cloostårnet rejser sig 160 m over havet. Den engelskinspirerede botaniske have er anlagt omkring den gamle herregård Bangsbo, hvor der i dag er indrettet museum.
 
Udvidelsen af den botaniske have, nemlig med et område for Danmarks vilde planter og et egentlig botanisk haveanlæg, blev i bogstaveligste forstand skudt i gang i 2006. Sammen med de allerede anlagte områder, skal de nye kvarterer fuldende arbejdet med at anlægge en botanisk have af international standard i Nordjylland.
 
Ved Bangsbo å ligger restaurant Møllehuset, som er en af Frederikshavns ældste bygninger.
Fra afmærkede kondistier kan man opleve hjortevildt og egern på nærmeste hold i Bangsbo Dyrehave.